Kookworkshop op Sardinie.

Ontdek culinair Sardinië. Welke (streek)gerechten eet je wààr? Recepten gezocht/gevonden? Goede of slechte ervaringen bij een restaurant? Laat deze rubriek uitgroeien tot een culinaire wiki.
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: Za Apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco
Contact:

Kookworkshop op Sardinie.

Berichtdoor mopro » Zo Mar 04, 2012 12:32 pm

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe u nou een echte overheerlijke italiaanse pastasaus maakt,wat de belangrijkste basisingredienten van de italiaanse keuken zijn of wilt u ook wel eens pasta of pizza vers maken ?

Mijn man, Toni, is geboren hier op Sant'Antioco maar zijn moeder komt van Carloforte( San Pietro) en zijn vader van Sicilië. Op 17jarige leeftijd is hij eerst in Noord -Sardinie en later in Noord -Italie in verschillende restaurants gaan werken. vervolgens is hij in Duitsland terecht gekomen, waar hij in verschillende restaurants heeft gewerkt in Munchen, Berlijn en Nuernberg.

Interessant gegeven is dat door de invloeden van zijn moeder en dus de Noord -Afrikaanse invloeden in de keuken zoals de couscous, maar ook de Siciliaanse invloeden van zijn vaders kant, , maken dat hij steeds weer naar een andere combinatie zoekt om toe te voegen aan de traditionele Sardijnse gerechten.

Door zijn ruime ervaring in verschillende restaurants, is hij de Sardijnse keuken meer gaan waarderen. Aangezien dit een zeer pure keuken is, zonder veel toestanden maar met zeer veel smaak. Dit komt met name door het toevoegen van de geweldige eigen produkten die men hier heeft en het overbrengen van generatie op generatie van de recepten.

Allereerst legt Toni u uit wat u gaat bereiden. dan gaat u aan de slag op aanwijzing van Toni. Tijdens de workshop is er gelegenheid voor een aperitiefje.

Aan het eind van de workshop koken zal de tafel gedekt worden en geniet u van een heerlijke Sardijnse maaltijd met wijn, terwijl u uitkijkt over de Middellandse zee en een prachtige zonsondergang. Als Toni u na de maaltijd zijn beroemde zelfgemaakte likeuren laat proeven krijgt ook het recept mee, zodat u ook thuis nog eens kunt nagenieten van deze bijzondere dag.


inclusief maaltijd en drankjes: € 46,- p.p. Wilt u meer informatie of reserveren stuur dan een mail naar info@sardinietrips.nl


<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Gebruikersavatar
tkriek
site admin
Berichten: 509
Lid geworden op: Do Aug 10, 2006 5:06 pm
Locatie: Amstelveen
Contact:

de kok

Berichtdoor tkriek » Wo Mar 07, 2012 7:49 pm

...en ik kan jullie verzekeren dat Toni lekker kan koken!! We zijn te gast geweest bij Monique en Toni en hebben heerlijk gegeten (en gedronken). Monique en Toni zijn echt hartelijke mensen waar je je snel bij thuis voelt.


groetjes

Timbert


"We kunnen Sardinië niet mooier maken dan het al is maar wel makkelijker om te bereiken"

Beheerder Sardiniëforum

Sardinië website: http://www.tharros.info/
Sicilië website: http://www.motya.info/

Terug naar “Eten & Drinken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast