Eco-wedding op Sardinie, Sant'Antioco!

Al je vragen, tips en meningen over Sardinië kun je hier plaatsen.
Plaats reactie
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

Eco-wedding op Sardinie, Sant'Antioco!

Bericht door mopro » wo feb 22, 2012 1:31 pm

Zijn jullie inmiddels steeds meer bezig met het milieu, zoek je steeds vaker naar biologische en ecologische producten? Het klimaat moet groener waarom dan je bruiloft niet?

Wat houdt dit in?
Sardinie is een zeer groen eiland, met prachtige, pure natuur en veel nog ongerepte gebieden en weinig tot geen hoogbouw met name in het zuiden. SantÂ’Antioco is een schiereiland ten zuidwesten van Sardinie en heeft nog echt zeer mooie en vaak verlaten baaien en stranden. Wat dacht je van een locatie voor de ceremonie aan zee? Of misschien wel echt op het strand? Of onder een prieeltje met achter je de rode gloed van de zon die ondergaat in de blauwe Middellandse zee?
Biologisch eten & drinken:
Op Sardinie wordt bijna alles zelf verbouwd en direct verkocht, zonder tussenkomst van tussenpersonen. Met name de agriturismi moeten minimaal 70% eigen productie bieden, dus kun je er zeker van uit gaan dat al het vlees 100% biologisch is. De meeste groenten worden hier per seizoen aangeboden en worden veelal zelf verbouwd. Steeds meer wordt er gekozen voor de zogenaamde fair trade wijn. Wijn die direct bij de wijnboer gekocht wordt, zonder dat deze via een wijnhuis verkocht wordt. Deze wijnen zijn veelal biologisch en hebben geen conserveringsmiddelen.DE DAG:
Na een romantische ceremonie kunnen de gasten zich verplaatsen naar de Agriturismo in afwachting van het bruidspaar, dat nu op weg gaat naar een paar prachtige locaties om fotoÂ’s te maken. Als het bruidspaar arriveert, zal er een aperitief gedronken worden en kan er getoast worden op het bruidspaar. Dan zal een typisch Sardijns, volkomen biologisch diner geserveerd worden, bestaande uit verschillende antipasti Sardi, zoals Sardijnse worst, pecorino, olijven, rauwe ham, ricotta, artisjoktaartjes. Dan zullen er 2 soorten pasta geserveerd worden, gnocchi en ravioli beiden vers gemaakt. Hierna zal er geroosterd vlees met seizoensgroenten op tafel komen als hoofdgerecht. Dan is het tijd voor de traditie van het aansnijden van de bruidstaart. Dit feest kan op verschillende manieren muzikaal begeleid worden, dit is uiteraard jullie keuze. Bijkomend voordeel is dat meeste agriturismi buitenaf gelegen zijn en er dus lang gefeest kan worden! Na het feest wordt het bruidspaar naar de Ecolounge gebracht voor hun huwelijksnacht.
Monique van Proosdij van Sardinie Trips en Mariska Bakker van Eventi Italiani organiseren samen jullie Eco-style bruiloft op romantisch en ongerept Sardinie.
Voor aanvullende informatie en vragen, neem contact op met:
Mariska Bakker: info@eventi-italiani.nl
Monique van Proosdij: info@sardinietrips.nl
[/b]
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Plaats reactie