Sardinie nu...

Al je vragen, tips en meningen over Sardinië kun je hier plaatsen.
Plaats reactie
Pyra
Consigliere
Berichten: 31
Lid geworden op: wo apr 04, 2007 6:02 pm
Locatie: Maastricht

Sardinie nu...

Bericht door Pyra » vr jul 05, 2013 3:40 pm

Staan op Iscrixedda bij Lotzorai in de Ogliastra. Ontzettend rustig vanwege veel minder Italiaanse toeristen dan andere jaren. Ferry was wel vol maar op de camping nog plaats genoeg. Schitterend weer, genieten dus!
Pyra
Consigliere
Berichten: 31
Lid geworden op: wo apr 04, 2007 6:02 pm
Locatie: Maastricht

en na 2 weken...

Bericht door Pyra » ma jul 15, 2013 9:21 pm

Niet alleen het weer is anders, dit jaar. Natter, minder warm dan vorig jaar, maar wel prima zo! Maar na 2 weken op Iscrixedda en een uitstapje van 3 nachten over prima wegen naar Oristano, Calasetta en Cagliari valt op dat er veel minder buitenlandse kentekens rondrijden maar ook nog steeds veel minder vastelands Italianen hier zijn.

Wel lijkt Ryanair zijn positieve invloed te hebben op de aantallen buitenlandse toeristen in Cagliari, en daarmee de moeilijker beschikbaarheid van kamers in hotels en b en b's.

De camping blijft heel rustig, animatie wordt niet storend gebracht en naast ons zijn nog altijd een paar hele mooie plekken vrij, met zicht op het strand en de rode rotsen van Arbatax en Santa Maria Navarese.

De lokale kranten melden de treurige situatie van het toerisme, naast de gebruikelijke schandalen in de Italiaanse en Sardijnse politiek.

Maar ook dat lijkt allemaal ver weg als de zon schijnt over het indrukwekkende landschap en de mooie stranden!
matje 4
Ospite
Berichten: 5
Lid geworden op: za jun 30, 2007 3:54 pm

Bericht door matje 4 » vr okt 11, 2013 2:22 pm

Ze doen ook wel alle moeite om de toeristen weg te jagen. Nagenoeg geen voorzieningen aan de stranden, onbeleefde bediening in winkels (bijvoorbeeld in Le Vele) en heel veel rommel langs de wegen.

Ik kom er heel graag, maar om een winstgevende toeristische sector op te bouwen moet er nog heel wat gebeuren. Het hoeft geen 2e ibiza te worden, maar voor de Sardijnen zelf liggen hier veel kansen. Als deze niet gegrepen worden, zullen op een gegeven moment vaste- of buitenlanders deze kansen wel grijpen en verdwijnen de opbrengsten en alleen de 'overlast' blijft....
Plaats reactie