Sardinië stopt bouwplannen van Berlusconi

Je woont op Sardinië en je wilt je ervaringen delen. Of je droomt van een huis / werk op Sardinië.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Freek
moderator
Berichten: 191
Lid geworden op: di apr 25, 2006 9:28 pm
Locatie: Enschede

Sardinië stopt bouwplannen van Berlusconi

Bericht door Freek » zo dec 24, 2006 6:17 pm

Sardinië stopt bouwplannen van Berlusconi

Op het Italiaanse eiland Sardinië is een nieuwe wet van kracht die het bouwen in de buurt van een strand verbiedt. Deze nieuwe regel dwarsboomt de plannen van voormalig premier Silvio Berlusconi. De wet verplicht Berlusconi de plannen van een groot vakantieverblijf aan de kust stop te zetten. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera donderdag bericht.

De mediamagnaat heeft plannen voor een 'megadorp' met verschillende villa's en hotels in een gebied van 500 hectare. Het plan voorziet ook een toeristische haven voor 2.000 boten en schepen.

Natuurschoon
In de toekomst mogen architecten in Sardinië enkel landinwaarts bouwen, minstens 300 meter en maximum 5 kilometer van het volgende strand. Enkel in uitzonderlijke gevallen worden nog vergunningen uitgereikt.

"De schoonheid van de natuur is een cultureel erfgoed, dat enkel vruchten kan dragen wanneer het niet verstoord wordt", aldus de president van de Italiaanse provincie Sardinië.


8 september 2006
Bron: Gazet van Antwerpen
Kan ik me helemaal in vinden :!:
Gebruikersavatar
boer025
Maestro
Berichten: 67
Lid geworden op: di apr 25, 2006 8:20 pm

Bericht door boer025 » di dec 26, 2006 12:15 pm

Goed nieuws!!

Las net in boekje over Sardinië dat er idd ook veel 'verlaten' vakantieparken bestaan waarmee begonnen is te bouwen, toen kwam er een nieuw bestuur en werden de bouwvergunningen prompt weer ingetrokken met half afgebouwde parken van als gevolg dus, laat ze die maar opknappen, want dat ziet er natuurlijk ook niet uit.
Plaats reactie