Adopteer een bijenkorf

Ontdek culinair Sardinië. Welke (streek)gerechten eet je wààr? Recepten gezocht/gevonden? Goede of slechte ervaringen bij een restaurant? Laat deze rubriek uitgroeien tot een culinaire wiki.
Gebruikersavatar
corry
moderator
Berichten: 454
Lid geworden op: wo apr 26, 2006 8:19 am

Adopteer een bijenkorf

Bericht door corry » zo nov 18, 2007 11:57 pm

In het voorjaar van 2007 zijn er alarmerende berichten verschenen over de terugloop van bijenpopulaties in de wereld. Deze teruggang komt o.a. door luchtvervuiling, gebruik van bestrijdingsmiddelen en ziekte in de bijenfamilies. Onderzoek wijst ook uit dat bijen, daar waar straling is van mobiele telefoons, niet terug keren naar hun korf.
Zoals bekend zorgen bijen o.a. voor het bevruchten van voedselgewassen en het behoud van het evenwicht in de natuur.
Albert Einstein heeft ooit berekend dat wanneer de bijen zijn uitgestorven, alles wat op aarde leeft binnen vier jaar zal uitsterven.

Om de Sardijnse imkers te helpen kun je nu een bijenkorf adopteren. Voor € 25,-- per jaar ontvang je een certificaat van je eigen korf, inclusief een uitleg van de wondere wereld van de bijen.

Bovendien krijg je een deel van de opbrengst. Deze bestaat uit:
1 potje honing van 250 gram
1 potje abbattu, een typisch Sardijns product, voor het op smaak brengen van gebak, fruit en verse ricotta. Het is een zoet product op basis van honing, pollen en bijenbalsem waaraan sinaasappelschillen en kweeperen zijn toegevoegd.
1 tinctuur met propolis (bijenbalsem)

Meer weten? Stuur een mail naar info@gransardegna.com.
Plaats reactie