Kookboek: Onder de olijfboom

Ontdek culinair Sardinië. Welke (streek)gerechten eet je wààr? Recepten gezocht/gevonden? Goede of slechte ervaringen bij een restaurant? Laat deze rubriek uitgroeien tot een culinaire wiki.
Gebruikersavatar
boer025
Maestro
Berichten: 67
Lid geworden op: di apr 25, 2006 8:20 pm

Kookboek: Onder de olijfboom

Bericht door boer025 » zo jul 20, 2008 5:04 pm

Begin mei ben ik getrouwd en hebben we een fantastische bruiloft in Italiaanse sferen gehad. We hebben het echt heel erg getroffen met het weer, en alles stond in het teken van Italië.

Als kado voor onze ceremoniemeester en getuigen hebben we ze het boek "Onder de Olijfboom" van Manuela Darling-Gansser gegeven, een kookboek dat ik jullie niet wil onthouden, ook gezien het feit dat het grotendeels over Sardinië gaat!

De schrijfster komt van oorsprong uit Lugano, ten noorden van Milaan, en heeft ook een groot gedeelte van haar leven doorgebracht aan de noordoostkust van Sardinië (Costa Smeralda). Op dit moment woont ze in Australië maar is voor haar boek terug gegaan naar 'haar' land om de sferen van vroeger te proefen.

Dat alles heeft ze beschreven in dit kookboek. Alle recepten die gegeten zijn staan in het boek vermeld. Een erg leuk en lekker te lezen boek.

Nog een stukje over het boek van een andere site (BN de Stem)
Van de kachel in haar ouderlijk huis, waar haar moeder de meest fantastische gerechten maakte, langs de geschiedenis van haar grootvaders beroemde restaurant, naar de kusten van Sardinië, waar de familie lange zomers doorbracht: alles is door Darling-Gansser liefdevol in woord en beeld gebracht.

Ook dit boek heeft die mooie mengeling van verhalen en lekker eten. Je merkt dat de schrijfster de hele wereld heeft bereisd, want ze doet niet krampachtig juicherig over de regionale keukens die ze beschrijft. Tegelijkertijd voelt het allemaal heel authentiek. Met dank aan de juiste mensen die Darling-Gansser weet te vinden om voor haar te koken en de verhalen te vertellen.

Ook dit boek zou zonder foto's al een mooi boek zijn, maar de foto's van Simon Griffith tillen het naar een nog hoger plan. We kijken alvast vooruit naar deel drie van de avonturen van Manuela, dat misschien nog dit jaar verschijnt. Misschien ook voor onder de olijfboom.
Een aanrader dus!

Manuela Darling-Gansser, ‘Onder de olijfboom’, uitgeverij Tirion, 2008, ISBN 9789043911467, € 32,50.

Afbeelding
Plaats reactie