Franca Masu bij de NPS op radio 4 24 oktober a.s.

Voor de liefhebbers van muziek, film en tv. Nu alle reacties op tv- en radioprogramma´s, concerten, cd´s, DVD´s, tentoonstellingen en Youtube filmpjes bij elkaar.

Gebruikersavatar
Freek
moderator
Berichten: 191
Lid geworden op: di apr 25, 2006 9:28 pm
Locatie: Enschede

Franca Masu bij de NPS op radio 4 24 oktober a.s.

Bericht door Freek » wo okt 18, 2006 6:28 pm

GRAND TOUR MIDDELLANDSE ZEE: GEDRENKT IN AZUUR
Onder het poëtische motto GEDRENKT IN AZUUR, ontleend aan een gedicht van Hendrik Marsman, ondernamen Muziekcentrum Vredenburg en de NPS in 2003 een muzikale reis die in een aantal seizoenen plaats gevonden heeft, opgezet rond de muzikale tradities van landen die deel uitmaken van het Middellandse Zee gebied. Het reisdoel in het eerste jaar was Spanje, en de tweede zwerftocht bracht ons naar het zuiden van Italië en naar de eilanden Sardinië en Corsica. De derde keer was de blik gericht op ging de aandacht naar Noord Afrika en het Midden Oosten en voor dit seizoen, het laatste seizoen van de serie Grand Tour, staan landen zoals Italie, Turkije, Marokko en Griekenland gepland.

Onze collega Gustavo Pazos maakte in de diversen seizoenen kennis met muziekvormen die nog nooit of nauwelijks op Nederlandse podia te horen zijn geweest. Hij maakte daarvan tijdens de reizen vele prachtige opnamen en nodigde muzikanten uit om naar Vredenburg te komen. Sommigen van hen hadden nog nooit eerder buiten hun eigen regio opgetreden. Dit alles leidde tot een reeks zeer bijzondere concerten, waarvan een groot deel al op de radio werd uitgezonden in het programma Passaat. Op 18 oktober 2006 vindt er in Vredenburg weer zo'n concert plaats, van Franca Masu & Ensemble.

Franca Masu werd geboren in Alghero, een Catalaanse stad op Sardinië. Ze begint haar muzikale carrière met het spelen van jazzmuziek. In 2000 brengt ze de cd 'El meu viagte' uit. Na het verschijnen van dit album wordt Franca Masu al snel een veelgevraagd artiest en werkt ze aan talloze bijzondere muzikale projecten mee. Franca Masu wordt ook wel de ‘Dulce Pontes SardaÂ’ genoemd vanwege haar improvisatorische capaciteiten en haar passionele zang. Haar liederen gaan over liefde, over het leven, over pijn en natuurlijk speelt de zee (de Middellandse Zee) een grote rol in haar muziek en poëzie. Haar meest recente cd heet Aquamare; de meeste liederen op deze cd schreef zij zelf.

Het concert van Franca Masu wordt uitgezonden op dinsdag 24 oktober 2006 in het NPS Radio programma In Concert: Passaat. Voor uitzendgegevens zie: http://www.nps.nl/studio6/
Plaats reactie