Naar Sardinië in 2010

Een rubriek met de reisverslagen van onze forummers!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tkriek
site admin
Berichten: 510
Lid geworden op: do aug 10, 2006 5:06 pm
Locatie: Amstelveen
Contacteer:

Naar Sardinië in 2010

Bericht door tkriek » ma jun 28, 2010 1:50 pm

Beste forummers en andere belangstellenden,

In zoverre mij de tijd gegund is zal ik proberen verslag te doen van onze reis naar Sardinië in de maand juni (twee weken). Iedere reis heeft een begin, en dat is in dit geval ergens bij Amsterdam.
Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een directe vlucht van Eindhoven naar Alghero te nemen. Deze verbinding wordt tweewekelijks verzorgd door Ryanair, de vlucht duurt twee uur en dat bekort de reistijd aanzienlijk aangezien we normaal gesproken via Milaan vlogen en daar toch uren kwijt waren aan de overstap.
Ryanair kent stricte regels wat betreft bagage en handbagage, tenzij je meer betaalt, en verwacht van je dat je online incheckt anders rekenen ze 40 euro extra. In dit geval kwam ons dat goed uit want we hadden besloten per trein van Amsterdam naar Eindhoven te reizen, aangezien de reiskosten lager waren dan de parkeerkosten bij Eindhoven Airport.
Volgens het reisschema zouden we, met ruime marges overigens, ongeveer negen uur onderweg zijn. De ruime marges hebben we genomen voor eventuele onvoorziene vertragingen.
Het grootste nadeel bleek de treinreis te zijn, aangezien de treinen in Nederland wel rekening houden met forensen, maar niet met reizigers met koffers. Verder verliep de reis meer dan voorspoedig en blijkt Eindhoven, waar we voor de eerste keer waren, een prettig klein en overzichtelijk vliegveld te zijn. In de vroege avond landden we in Alghero, eveneens een klein en overzichtelijk vliegveld. Wat me direct opviel waren de zwaluwen en de nesten die aan het plafond van de overdekking aan de voorkant van het gebouw zaten. Terwijl vermoeide reizigers zich naar binnen en naar buiten haastten scheerden de zwaluwen vrolijk over de hoofden en vermaakten zich met hun buitelingen. Het eerste wat we deden was natuurlijk een echte Italiaanse espresso aan de bar van het vliegveld nemen (de koffie aan boord was bijna slootwater) en daarna het kantoortje van de autonoleggio opzoeken om de huurauto op te halen die we tevoren hadden geboekt (en betaald). Daarover meer in het volgende deel...

groetjes Timbert

Afbeelding

http://www.tharros.info/ViewBlog.php?lng=nl
"We kunnen Sardinië niet mooier maken dan het al is maar wel makkelijker om te bereiken"

Beheerder Sardiniëforum

Sardinië website: http://www.tharros.info/
Sicilië website: http://www.motya.info/
Gebruikersavatar
Laura B
Maestro
Berichten: 193
Lid geworden op: zo apr 30, 2006 7:21 pm

Bericht door Laura B » ma jun 28, 2010 9:09 pm

Timbert,

Leuk op deze manier op de hoogte te blijven van het de reis en het verblijf op Sardinië. :lol:

Tot de volgende keer en veel plezier daar.
Plaats reactie