Reisverslag 2007

Een rubriek met de reisverslagen van onze forummers!
Plaats reactie
Wilbert Geers
Maestro
Berichten: 193
Lid geworden op: zo jan 21, 2007 10:01 pm
Contacteer:

Reisverslag 2007

Bericht door Wilbert Geers » za nov 03, 2007 4:19 pm

Reisverslag 2007

Voor het eerst namen we de nachtboot en voor het eerst naar Sardinië. Vele jaren hebben we de dagboot genomen naar Corsica en dat was altijd goed bevallen. Toen wij Â’s morgens vroeg rond 5.30 uur wakker werden, keken we uit het patrijspoort naar de opkomende zon. Een adembenemend uitzicht opÂ… Corsica. De bergen in de buurt van Ajaccio staken donker af in de prachtige ochtendgloed.
Afbeelding

Iets over 8-ten voeren we de haven in van Porto Tórres om een stukje zuidelijker te rijden en om in de regio van Alghero onze vakantie te beginnen. De camping – Torro del Porticciolo - hadden we in Nederland al voor een week besproken. Een leuke camping, niet al te groot maar toch met zwembad, aan de kust iets ten Noorden van Capo Caccia, 17 km van Alghero en dus een beetje uit de drukte van dit toeristische stadje.

Uiteraard waren de eerste bezoeken: het strandje nabij de camping in een mooie baai en Alghero waar we al veel over hadden gehoord en gelezen. Druk, druk, druk, maar wel gezellig. Een oude burchtachtige wal om de oude stadskern met dikke torens. Als je voor negenen wilt eten dan gaat dat nog wel, maar daarna zitten alle terrasjes toch wel afgeladen en zul je je heil ergens binnen moeten vinden als je wilt eten. Naar mate de avond verstreek werd het steeds drukker: gezellig sloften de mensen op hun slippertjes door het oude stadje en langs de haven.

De dagen die volgden gingen vaak Â’s morgens op aan bezoekjes in de buurt en ‘s middags aan het strand. Aan de oude stenen Nuraghi ontkom je niet. Er zijn er zoveel op SardiniëÂ… Sommige vormen samen een dorpje. Nabij Alghero hebben we zoÂ’n oude nederzetting - Nuraghi Palmavera - dan ook bezocht.
Afbeelding

Op naar Capo Caccia, met zÂ’n mooie rotspartijen en uitzichten, maar vooral ook bekend om zÂ’n grot: Grotta di Nettuno. Een mooie grote waar elk uur een nieuwe rondleiding startte met een gids die het verhaal van de grot in 2 talen uitlegde.

In een reisgids hadden we gelezen over het spookstadje Argentiera. Hier stonden de houten skeletten van wat eens een zilvermijn was. Elk moment verwachtte je dat er een cowboy uit één van de ruimtes zou duikelen nadat deze was neergeschoten, het was een prima filmdecor. Het bleef bij deze gefantaseerde filmbeelden, want het was er dodelijk rustig.
Afbeelding

Een prachtige tocht is die langs de kust naar het zuiden. Einddoel was voor ons de archeologische vindplaats Tharros, waarbij wij onderweg Bosa wilden aandoen en flamingoÂ’s wilden spotten. De reisgidsen hadden gelijk: het is een prachtige tocht langs het azuurblauwe water aan je rechterhand en heuvels - soms bergachtig - aan je linkerhand. In Bosa hebben we de burcht Castellum di Serravalle bezocht en genoten we van een prachtig uitzicht. De burcht zelf stelde eigenlijk niet veel voor. Op naar de meren nabij Oristano. Eerst langs de zoutmeren en vervolgens langs het meer Stagno di Cábras, waar wij de flamingoÂ’s hadden moeten zien.

Dus niet en we belandden voor we het wisten tussen de overgebleven resten van 3 oudheidkundige culturen in de vindplaats Tharros. Een badkamer hebben we gezien, waar nu nog maar een paar stenen van over waren gebleven. 2 Corintische zuilen die nagenoeg op iedere folder van Sardinië staan hebben we vanuit alle standen gefotografeerd, een prachtig doorkijkje geschoten tussen de ruïnes enz.
Afbeelding

De terugweg zouden we langs de andere kant van het meer gaan, om als het enigszins mogelijk was toch nog die flamingoÂ’s te zien. En inderdaad vlak voordat we van het meer zouden afdraaien zagen we toch een groep van deze roze vogels staan. Dus hup uit de auto en fotograferen maar weer. De terugweg hebben we via het binnenland gedaan. Minder mooi dan de kustweg. Het landschap vooral geel (verdord gras of gemaaid koren) met groepjes groene boompjes.

Het werd tijd voor de andere kant. We verhuisden via de kustweg langs het noorden richting Capo dÂ’Orso om aldaar een camping te zoeken. De gelijknamige camping kon ons niet echt bekoren. Lang wilden we ook niet zoeken dus het werd camping Arzachena in Cannigione nabij Arzarchena.

Afbeelding
Ook hier hebben we natuurlijk weer de high lights gezien. Capo ‘d Orso natuurlijk, de indrukwekkend door erosie geteisterde rotspartijen. Maar ook het door prins Kahn de IV nieuw opgezette dorpje Porto Cervo waar we de miljoenen jachten in de haven zagen liggen, de diamanten in de winkels en de Ferrari’s en Lamborghini’s op de parkeerplaats. Kortom hier komt de jetset. Niet onvermeld mag blijven de tocht naar de hoogste top van het noorden: Monte Limbara. Op 1359 meter hoogte stond daar een Mariabeeld…. naast…. veel te veel zendmasten. Wat een afschuwelijk contrast. Maar keek je niet naar de masten dan waren er de prachtige uitzichten. In de verte zagen we zelfs Corsica liggen.

Verreweg het mooiste wat we hebben gedaan is de boottocht met een grote rubberboot door de Maddalena Archipel. Tjonge wat mooi. Helder water, prachtige rotspartijen. Heerlijk windje. Geweldig! Lekker lunchen op een afgelegen strandje leek ons ook wel wat, dat moet je waarschijnlijk niet in het hoogseizoen doen. Maar goed, wel in een baaitje aan land gegaan, maar net zo hard weer terug. Een ware wespen invasie. We hebben toen maar heerlijk geluncht in de boot. Nabij de meest noordelijke punt hebben we de boot tussen wat rotspartijen voor anker laten gaan. Snorkels op en heerlijk zwemmen tussen de vissen in het kristal heldere water. Vervolgens weer terugvaren, nog even wat foto’s nemen van de beer van Capo d ‘Orso, aftanken en de boot weer inleveren. Een heerlijk dagje op zee dat begon om 9.30 en eindigde om half 6.
Afbeelding

Na 2 weken hier op dit mooie Italiaanse eiland vertoefd te hebben, werd het tijd om met een wat “grotere bootÂâ€
Laatst gewijzigd door Wilbert Geers op zo nov 18, 2007 10:19 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Bezoek ook eens mijn pagina's over Sardinië op: Sardinie-Info.nl en Sardinievakantiebeurs.nl
Gebruikersavatar
Janina
Maestro
Berichten: 369
Lid geworden op: wo apr 26, 2006 1:21 pm
Locatie: Veendam

Bericht door Janina » za nov 03, 2007 5:18 pm

Hoi Wilbert,

Een heel mooi verhaal, mooie foto's en goed geschreven. Moet je opsturen naar vakantie.nl, je kunt er mooie prijzen meewinnen.

groetjes, Janina :)
Gebruikersavatar
Gina
Maestro
Berichten: 64
Lid geworden op: wo apr 26, 2006 1:59 pm
Locatie: Enschede

Bericht door Gina » ma nov 05, 2007 11:52 am

Ik sluit me volledig aan bij Janina, heel mooi verhaal, mooie foto's!
complimenti!!
Afbeelding
Plaats reactie