Reisverslag mei 2008

Een rubriek met de reisverslagen van onze forummers!
Plaats reactie
Wilbert Geers
Maestro
Berichten: 193
Lid geworden op: zo jan 21, 2007 10:01 pm
Contacteer:

Reisverslag mei 2008

Bericht door Wilbert Geers » do mei 15, 2008 10:30 am

Reisverslag Sardinië 2008

In de zomervakantie van 2007 bezochten wij Sardinië voor de eerste keer. We beloofden onszelf een tweede bezoek en dat werd de laatste week van april en de eerste week van mei 2008. Ditmaal met het vliegtuig van Brussel naar Cagliari en in een gehuurde auto eerst het ‘GennargentuÂ’gebergte onder Nuoro uitkammen en de kust tussen Orosei en Barisardo, vervolgens in de tweede week de zuidoost hoek bezoeken.

In de zomervakantie van 2007 hadden we het noordwesten en noordoosten bezocht. Hier en daar viel het natuurschoon wat tegen. Weinig gebergte en alles ‘geoogst geel’ of ‘verdord geel’. Geen water in de beken. Natuurlijk waren er wel de mooie Capo Caccia, het leuke stadje Alghero, de Nettunogrot, Tharros, de Maddalena eilanden en Capo d’Orso, om maar eens wat te noemen.

In het vliegtuig zagen we het eigenlijk al, Sardinië zag en kleuriger en fleuriger uit.
Afbeelding
En op de grond aangekomen wisten we het helemaal zeker: wat een bloemenpracht en kleurschakeringen groen van bomen, struiken en planten. En in het gebied dat we de eerste week bezochten veel mooie bergen, bergkammen en ketens. Water in de beken was er nauwelijks, veel water wordt opgevangen in stuwmeren, maar deze stonden ook niet echt hoog, zodat er maar weinig water naar beneden mochtÂ…. Zo leek het.

In het noorden tijdens onze vorige vakantie hadden we het niet veel gezien, maar nu wel diverse keren meegemaakt. Vee op de weg! Kuddes schapen en geiten wel of niet met herders liepen op de weg of stonden aan de kant van de weg te grazen.
Afbeelding
Ook koeien waren van de partij, uiteraard met hun kleintjes. De wegen waren overigens voortreffelijk en men was nog steeds bezig een aantal doorgaande routes – naast de al bestaande weg – opnieuw aan te leggen zoals de SS125 en de SS554. De nieuwe weg wordt aangeduid met Nuovo en de oude met EX.

In de eerste week hadden we een appartement net buiten Tortoli-Arbatax in ‘the middle of nowhere’. En omdat er ook verder nauwelijks toeristen waren was het haast saai te noemen. De meeste toeristen (Nederlanders) kwamen we dan ook tegen nabij de ijssalons in Tortoli. Niet echt een leuk stadje, maar dat vinden we van Arbatax ook niet, hetgeen wel een toeristisch stadje heet te zijn. Wellicht om de rode rots die er is, maar verder viel tot in de verste verte de enorme hijskraan meer op dan de rots die naast een vervallen parkeerplaats lag. Een beetje vergane glorie……

Het binnenland leverde meer mooi schouwspel op, al was het alleen al de mooie natuur die om elke hoek van de bochtige en soms steile weggetjes te bewonderen was. Hoewel we ons klem zochten naar bijvoorbeeld Nuraghes, Domus de Janas en Tombes de Gigantica die er wel zouden moeten zijn, maar niet werden aangegeven. Gelukkig hebben we er één gevonden (Complesso monumentale di Sceri) nabij Ilbono/Lanusei waar een medewerker daar ons tweetjes een rondleiding van 25 minuten gaf in redelijk verstaanbaar Engels. Dat was wel weer heel erg leuk.
Afbeelding

Liepen we in de grot van Nettuno vorige zomer met een paar honderd toeristen achter een “ verveeldeÂâ€
Bezoek ook eens mijn pagina's over Sardinië op: Sardinie-Info.nl en Sardinievakantiebeurs.nl
Sander-A8
Consigliere
Berichten: 39
Lid geworden op: zo apr 27, 2008 12:22 pm

Bericht door Sander-A8 » wo jul 02, 2008 2:25 pm

Hoi Wilbert,

Bedankt voor dit mooie reisverslag. Ik heb echt met veel plezier gelezen. Ik ga volgend jaar een jaar lang op sardinië (Cagliari) wonen en met dit soort informatie weet ik dan precies de mooie plekjes te vinden :D

Ik heb ook nog op je site gekeken. Wat een hoop informatie is daar ook te vinden, respect hoor! Keep up the good working 8)

Groet, Sander
Plaats reactie