Pagina 1 van 1

Sardijnse wijnsoorten

Geplaatst: wo apr 04, 2007 11:55 am
door Paolo
Welke vinden jullie de meest aparte sardijnse wijnsoort?

Geplaatst: ma apr 09, 2007 1:40 pm
door corry
Hadi Paolo,

Leuke poll :lol:
De cannonau is wel een heel lekkere druif vind ik. De vernaccia brrrr.
Is toch een sherryachtige wijn?
Vermentino is voor de zomer heel lekker. Heb zelf ook slechte ervaringen met een smaakloze vermentino uit Duitsland (Penny of Liddle, weet ik niet meer).
Terwijl er zulke lekkere zijn :D
Ik ga nog even stemmen.
Zijn er geen wijndrinkers op het forum...................??????????

VINI SARDI

Geplaatst: ma apr 09, 2007 7:43 pm
door Ot van Tussenbroek
Ciao Paolo,
De meest typische druif is voor nog steeds de inheemse CANNONAU, hoewel ik zeld losse wijn importeer vanuit OLTREPO'PAVESE tw. BARBERA, PINOT NERO BIANCO, MOSCATO en ROSATO en dit zelf met een amico Italiano bottel. Neem ik elk jaar een 30 tot 40 litri CANNONAU DI JERZU los mee en bottel deze zelf en iedereen is er gek op!!!
Wat de Vernacce betreft dat is inderdaad gelijk sherry moet je van houden. De Vermentino uit Gallura en Alghero vooral de Cantina's di Berghidda en Monti produceren fantastische wijnen!! Niet te versmaden de FUNTANARALIS Cantina Sociale di Tempio, duur maar fantastisch.
Ook niet te vergeten de wijnen van de STELLA E MOSCA in de nabijheid van Alghero, ook verkrijgbaar bij div. Horeca grossiers in NL.
Als iemand voor mij een jerrycan zou kunnen meenemen met CANNONAU houdt ik me altijd aanbevolen?
Die van de Cantina Sociale di IERZU koop ik in Valledoria en Perfugas a buon prezzo !!
Cordiali saluti / Ot

Geplaatst: di apr 17, 2007 7:06 pm
door Freek
Ciao Paolo,

Ik mis in jouw overzicht een oude wijnsoort die vroeger op Sardinie vaak voorkwam en gelukkig bezig is zijn rentree te maken. Ik bedoel de Carignano Afbeelding

Cannonau en Vermentino

Geplaatst: di apr 17, 2007 9:15 pm
door tkriek
Voor mij is Cannonau de meest gewaardeerde wijn, maar de vermentino van Alghero mag er ook zijn. In Milaan kocht ik altijd de Astice of Aragosta (bij de Esselunga ;-)). De vernaccia van Oristano is meer een likeurachtige wijn die je niet zomaar drinkt. Daarnaast zijn er de Nuraghus en Monica, de wat lichtere wijnen. Het is niet makkelijk dezelfde kwaliteit wijnen in Nederland te vinden, en zeker niet in de supermarkten. Voor minder dan 4 euro vertrouw ik de herkomst niet.

groetjes

Een cannonau liefhebber

Geplaatst: wo apr 18, 2007 1:26 pm
door Christina
Dag allemaal, over de wijn, tja, helaas, hihi, krijgen wij als we op Sardinië zijn nooit de kans om de wijnen van het eiland uit te proberen. Onze vrienden komen altijd op de proppen met hun zelf gemaakte wijn waar ze tonnen van in voorraad hebben. En worden altijd voor de zekerheid wel een paar flessen brouwsel bij ons langsgebracht zodat we niet zonder komen te zitten. En alhoewel ze mij al jaren proberen aan de rode wijn te krijgen en ik af en toe ook wel een glaasje neem, ben ik toch meer een bierdrinker. Errug hè? Mocht er een bierpoll komen dan staat bij mij op 1 Ignusa, hihi.
Saluti di Christina

sardijnse wijnsoorten

Geplaatst: wo aug 26, 2009 1:44 pm
door mopro
Hallo, ik ben bezig een wijnreis te organiseren met een sommelier uit Nederland, hij is gespecialiseerd in de italiaanse wijnen en heeft ook een verkooppunt in Nederland. Ik heb hem meegenomen naar de wijnhuizen Santadi en Argiolas vlakbij Cagliari. Hij was zeer verrast. De zuiderlijke wijnhuizen zijn net als het gebied voor de meesten niet bekend maar gelukkig begint daar langzaam verandering in te komen. Het zuiden van Sardinie heeft een paar goede wijnhuizen die het verdienen om meer bekendheid te verkrijgen.
Volgend jaar mei staat deze wijnreis op het programma, die overigens voor het eerst op Sardinie plaatsvindt!
Voor diegenen die interesse hebben verwijs ik graag naar de site www.pura-passione.nl
oor diegenen die het zuiden van Sardinie zelf gaan ontdekken, het wijnhuis van Santadi is echt een beleving op zich!

Geplaatst: do okt 29, 2009 7:39 pm
door Laura B
Mopro,

Het wijnhuis Argiolas in Dolianova is hier in Nederland wel bekend hoor! De wijnen van Argiolas worden via de leverancier Vinites te koop aangeboden bij verschillende goede wijnhandelaren in Nederland. Verkoopadressen zijn te verkrijgen via hun website.

Zelf zijn wij jaren geleden bij Argiolas op bezoek geweest. Een zeer modern wijnhuis met prachtige wijnen :lol:

Veel succes met de wijnreis! Dit moet zeker lukken met al die mooie wijnen uit Sardinië :lol: :lol:

Geplaatst: zo nov 01, 2009 6:08 pm
door Janina
Hoi allemaal,

Ik moet jullie mededelen dat ik helemaal geen wijn drink, (erg he), ik vind het lekkerder wanneer de druif nog druif is. Voor mij smaakt het als medicijn, brrrrr.

Maar mijn man lust het wel, hij koopt, iedere keer, wanneer wij boodschappen doen, je raadt het al, WIJN.
Maar hij is niet aan een soort gebonden, hij kijkt wat er in de aanbieding is.

Janina