I campanacciari, bellenmakers van Tonara.

Nieuwtjes - Notizie
Plaats reactie
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

I campanacciari, bellenmakers van Tonara.

Bericht door mopro » do mar 20, 2014 5:21 pm

Als je de verhalen hoort over het maken van de bellen dan zijn het levende wezens , ze reproduceren, ze evolueren , ze transformeren en ze repliceren op alle mogelijke middelen om zich beter aan te passen aan de omgeving, waar ze voor bedoeld zijn .
Afgelopen februari was ik in Barbagia voor de bijzondere heidense feesten rondom de carnevale, in een dorp genaamd Tonara. Dit dorp wat voornamelijk beroemd is vanwege zijn Noga, heeft nog veel meer bijzonderheden te ontdekken. Net over de bergen van de Barbagia onder Fonni in Tonara ontmoette ik een van de laatste campanacciari( bellenmakers) , Ignazio Floris.
De campanacciari zijn ambachtslieden die de bellen maken die om de hals van de schapen en of koeien worden gehangen . Ik wist niets over dit verhaal van de klokken , het was voor mij een vreemd onderwerp , over klokken wist ik al helemaal niets , ik heb me nooit afgevraagd of er een filosofie schuil ging achter deze klokken, en volkomen blanco ging ik met mijn gids in Tonara naar het werkatelier.Ik had totaal geen verwachtingen, maar het werd een klein evenement , want Ignazio Floris opende een wereld , een wereld waarin de klokken de belangrijkste in de wereld zijn en waarin hij uitlegt dat iedere klok uniek is en zijn eigen verhaal heeft .

Meer lezen kijk dan op onze site voor het hele verhaal http://www.sardinietrips.nl/2014/03/20/ ... an-tonara/
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Gebruikersavatar
tkriek
site admin
Berichten: 511
Lid geworden op: do aug 10, 2006 5:06 pm
Locatie: Amstelveen
Contacteer:

bellenmakers

Bericht door tkriek » do mar 20, 2014 9:09 pm

Leuk artikel Monique

groetjes

Timbert
"We kunnen Sardinië niet mooier maken dan het al is maar wel makkelijker om te bereiken"

Beheerder Sardiniëforum

Sardinië website: http://www.tharros.info/
Sicilië website: http://www.motya.info/
Plaats reactie