Pasen op sardinie

Wat moet je zien en doen op Sardinië? Welke plekken mag je echt niet missen?

Plaats reactie
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

Pasen op sardinie

Bericht door mopro » do mar 10, 2011 11:31 pm

Pasen op Sardinie is een belevenis! Dit feest geeft het begin van het seizoen aan en is een mengeling van het "heidense" paasfeest en het katholieke feest. Het meest bezocht en bekend is het paasfeest in Iglesias. De hele week voor Pasen zijn er processies. Maar dat niet alleen, men voelt de aanwezigheid van de Spanjaarden weer, die Iglesias gesticht hebben.

Het is meer dan een processie, het is een levend theater, de hele stad leeft!

Op eerste Paasdag is er de beroemde "incontro" de ontmoeting tussen Maria en Jesus. De beide beelden worden ieder uit een andere kerk gedragen tot ze bij elkaar komen en elkaar ontmoeten. Dit feest is ook zeer druk bezocht in Sant'Antioco. De beelden wisselen van kerk en worden de twede maandag na Pasen , op de dag van Sant'Antioco weer terug gewisseld.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Plaats reactie