Sant'Antioco, een bezoek meer dan waard!

Wat moet je zien en doen op Sardinië? Welke plekken mag je echt niet missen?

Plaats reactie
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

Sant'Antioco, een bezoek meer dan waard!

Bericht door mopro » zo apr 15, 2012 3:24 pm

Het prachtige schiereiland SantÂ’Antioco ligt helemaal ten zuidwesten van Sardinië en wordt middels een brug verbonden met het grote eiland. Met een oppervlakte van 109 Km2 is het hiermee het vierde eiland van Italië. SantÂ’Antioco telt 11000 inwoners die bijna allemaal in het gelijknamige stadje wonen.

Bij aankomst van de brug verschijnt een prachtige lagune met, daarachter liggend in een baai, het schilderachtige plaatsje Sant ‘Antioco. Deze lagune is het hele jaar bevolkt door flamingo’s en reigers. Landinwaarts vliegt de slechtvalk boven de prachtige marquise bestaande uit mirte, rosmarijn, dwergpalm en jeneverbes. Het klimaat is subtropisch; de winters zijn zacht en regenrijk , de zomers warm en droog. Op bijna elke heuvel zijn resten van nuraghi zichtbaar, die te bezichtigen zijn door een heerlijke wandeling te maken door de prachtige natuur die met name in de lente volop in bloei staat.

Verder is in het plaatsje SantÂ’Antioco veel moois uit de oudheid te bezichtigen uit met name het tijdperk van de Feniciers en Romeinen. Langs de kust zijn prachtige verlaten stranden te vinden, waar het heerlijk toeven is . Alles is nog ongerept, geen hoogbouw en drukbezochte badplaatsen, maar rustige en zeer ontspannende stranden gevormd door de natuur.

Het leuke aan SantÂ’Antioco is dat er het hele jaar door leven is, u komt als het ware terecht in het leven van de Sardijn!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Gebruikersavatar
Laura B
Maestro
Berichten: 193
Lid geworden op: zo apr 30, 2006 7:21 pm

Bericht door Laura B » zo apr 22, 2012 5:07 pm

Mopro,

Vanmiddag was op Rai I "Linea Verde" het eiland Sant'Antioco en verschillende plaatsen te zien. Erg mooi!!!!

gtjs
Pyra
Consigliere
Berichten: 31
Lid geworden op: wo apr 04, 2007 6:02 pm
Locatie: Maastricht

Calasetta

Bericht door Pyra » ma jul 15, 2013 9:27 pm

Op Sant'Antioco vind je ook het plaatsje Calasetta. 's Avonds sfeervol, en mocht je echt lekker willen eten, zoek dan naar La Perla bij de haven, echt heerlijk en hele fijne bediening!
Plaats reactie