Cagliari Cup van 23-27 april 2008

Per maand de feestdagen en heilige feesten in Sardinië.
Ook tips of aankondigingen van evenementen, concerten en tentoonstellingen staan in deze rubriek.
Gebruikersavatar
corry
moderator
Berichten: 454
Lid geworden op: wo apr 26, 2006 8:19 am

Cagliari Cup van 23-27 april 2008

Bericht door corry » za apr 12, 2008 2:42 pm

Afbeelding
Georganiseerd door de Yacht Club Cagliari op Sardinië, Italië, lijkt het tweede evenement van de RC 44 Championship Tour 2008 veelbelovend te gaan worden. Met reeds 10 ingeschreven one design RC 44Â’s en bijhorende eerste klas wedstrijdzeilers zullen de toeschouwers duimen en vingers kunnen aflikken. Het gebeurt immers niet elke dag dat Ben Ainslie, James Spithill, Russell Coutts, Sébastien Col, Cameron Appleton en menig ander schoon volk elkaar op het water bekampen met identieke wapens.

De Cagliari Cup gaat op 23 april van start met een match racing evenement. Na een echte ‘round robin’ zijn het de teameigenaars die de helmstok in de handen geduwd krijgen, om gedurende drie dagen hun dure speeltjes met succes door de vloot races te sturen. Dan volgt een kust race, de DHL Trophy, die de zeilbolides rond de Golf van Salinas moet brengen. De punten van deze regatta zullen meetellen in de rangschikking van de vloot races.

Vloot race te DubaiTeam Hiroshi – Città di Milano staat na het eerste evenement te Dubai aan de leiding in de Championship Tour. Zij mogen zich aan sterke oppositie verwachten in het zonnige Sardinië. TeamÂ’s als Mascalzone Latino (van Vincenzo Onorato), Team Ceeref (met James Spithill) of P-18 (met Russell Coutts aan boord) zullen allen present zijn. En ook de winnaars van de 2007 Championship Tour, Chris Bake en Cameron Appleton met team Aqua zullen van de partij zijn en ongetwijfeld op wraak zinnen na hun teleurstellende resultaten in Dubai.

Deelnemende teams:
(team – eigenaar – profzeiler aan boord)
Team Hiroshi-Città di Milano – Armando Giulietti – Sébastien Col
Team Omega – Patrick de Barros – Ben Ainslie
Team Aqua – Chris Bake – Cameron Appleton
Team Ceeref – Igor Lah – James Spithill
Cro-A-Sail – Miroslav Reljanovic – Morten Henrikson
Sea Dubai–DIMC – Markus Wieser
Team Beecom – Isao Mita – Kevin Harrap
P-18 – Russell Coutts
Team Organika – Maciej Nawrocki – Mateusz Kusznierewicz
Mascalzone Latino – Vincenzo Onorato – Jes Gram Hansen
Bron: http://www.clubrazer.be

Meer info op de site van RC44.
Plaats reactie