Camping ervaringen 2019

Vraag en antwoord over campings op Sardinië.
Plaats reactie
Mim
Ospite
Berichten: 1
Lid geworden op: wo okt 24, 2018 6:48 pm

Camping ervaringen 2019

Bericht door Mim » do aug 01, 2019 4:40 pm

Net terug van eerste vakantie op Sardinië, na 8 jaren kamperen op Corsica.
We hebben op drie campings gestaan, tot eind jullie was het voor alle drie de campings niet nodig om te reserveren. Er was ruim voldoende plek.
Bella Sardinia; schaduwrijk, onder hoge pijnbomen waardoor het soms wel wat donker was, maar wel koel. In het weekend stroomt deze camping vol met Italianen die in de omgeving wonen, ze komen bijeen met familie en vrienden, de hele middag en avond staan ze vlees/vis te bereiden. Op zondag avond keert een groot deel huiswaarts en is het weer rustig.
Konden zelf plekje uitzoeken, per tent moet je 1 plek betalen. Maakt niet uit hoe groot de tent is.
Veel huisjes, huurtenten etc.
Animatie hele dag door, na 23.00 uur is het stil. Is het zwembad mag bijna niets (niet erin springen, niet met een bal) voor de kinderen niet echt leuk hierdoor. Animatie meiden snappen er zelf ook niets van, van omdat er geklaagd werd over spetters langs de kant, was springen en balspelen niet meer toegestaan. Camping ligt aan mooi zandstrand.
Omgeving niet echt spectaculair vonden wij. Duinachtig, en zoutvlaktes.
Baaitje bij Santa Caterina is leuk, lekker pizza gegeten en leuk voor drankje/koffie.
Er is een trailer helling in dit baaitje, echter alleen te gebruiken bij heel rustig weer. Is vrij stijl, en geen steiger oid om aan vast te leggen. Trailer iets verderop in het dorp parkeren.

Capo Dorso; fijne camping aan het water, ideaal als je zelf een boot hebt. Je kunt er fantastisch varen. Ruime plaatsen, goed en vriendelijk ontvangst. Verschillende prijzen. Je betaalt per plek, en ook op de goedkopere plaatsen kan je prima 2 tenten kwijt. Nieuw sanitair met perfecte douches, allemaal met wastafel, wc en douche, ruim voldoende ook. Tevens mooie buiten douche. 2 standen op de camping. Op de camping kun je bootje huren of in omgeving ook zeer goed mogelijk. Moring kost 10 euro, plek aan steiger kost 22,50 per dag. Er is trailerhelling, alleen als je zelf 4x4 kan het, voor 25 euro helpen ze je met tractor.
S avonds van 21.00-23.00 animatie daarna is het stil op de camping. Ik had gelezen dat er disco geluiden vanuit Palau te horen zou zijn, echter was dit bij ons niet het geval. Heel leuk om naar Maddalena te varen, gezellige haven,stadje.

Camping Torre del porticiollo. Wij vonden deze camping erg tegenvallen. Erg duur, plaatsen zijn zo klein, dat je er echt naar 1 tent(je) op kan plaatsen en bij 2 tentjes betaal je dus voor 2 plaatsen. Op de genummerde plaatsen sta je erg dicht op elkaar met je tent, met allemaal betegelde paadjes er tussen. De caravans en kampers staan aan de buiten rand, die plaatsen zijn wel iets groter Er is vrije plaatsen veldje, echter als het drukker wordt (eind juli) wordt dit helemaal vol gepropt en stonden we op een bepaald moment echt met de tenten bijna tegen elkaar aan. Omdat het een vrije plaatsen plek is, zegt de camping dat het iedereen vrij is zijn/haar tent erbij te plaatsen. Een groot deel van de camping is afgesloten, waar je in het verleden (van horen zeggen) je tent nog wel mocht zetten, mag dat nu niet meer. Blaffende honden zijn er ook in de nacht, maar aan andere kant van de tentplaatsen, dus niet echt super storend. Wij in 2 nachten eerder weggegaan, hoefden deze nachten niet te betalen (hadden gereserveerd))
Voor invriezen koelelement wordt 30 cent per stuk gevraagd, prijzen in camping winkel zeer hoog. Groot en mooi zwembad, echter ook hier mag niets (geen bal, geen bommetje)
Leuk strandje bij de camping, ook vrij toegankelijk voor mensen uit omgeving.
Boot konden we in Fertillia in haven met trailerhelling te water laten gaan. ligplaats per dag was 20 euro (dan geen extra kosten voor gebruik helling). Bij alleen gebruik helling en geen ligplaats dan kosten 15 euro. Behulpzaam en vriendelijk. In de baai van Porto Conte wel 2 havens, echter bij Carla Tramariglio geen mogelijkheid om je boot te water te laten gaan, bij Porto Conte wel, echter kost dit 100 euro, daarna betaal je dan nog 25 euro per dag.

Prachtige standen, en Maddalena en Alghero schitterend om te varen. Echt aanrader.
Plaats reactie