Bericht
door corry » zo jun 07, 2009 10:01 am
Hoi Dilago,
Tja, wat is duur?
Ik had nog een Italiaans tijdschrift liggen met een top 10 van de beste pomodori pelati.
Even voor jouw beeldvorming:
520 gram: 2-5 euro
580 gram: 4 euro
530 gram: 5-7,50 euro
580 gram: 6-8 euro
500 gram: 2-3,50 euro
500 gram: 1,40 euro
500 gram 1,50 - 2 euro
500 gram: 0,60 euro
400 gram: 0,40 - 1,20 euro
500 gram: 1,40 euro.
De San Marzano's hebben bovendien een DOP-erkenning (dus afkomstig uit erkende en beschermde omgeving) wat ook de prijs omhoog duwt.
Je ziet dat de 1e zes nog duurder zijn dan de door jou genoemde prijs en dat nog wel in het land van herkomst (even gewicht gedeeld, want ik denk dat je over 240 grams blikjes praat).
Hoe zouden we nu in Nederland Italiaanse producten kunnen kopen, die goedkoper zijn dan in het land van herkomst? Italianen zijn ook echt prijsbewust. Dus ook in Italië zullen degenen die kwaliteit wensen, of aan een merk hangen (status) kiezen voor duurdere producten.
Er zit dus niets anders op dan eens een saus te maken met de San Marzano en kritisch te proeven.
saluti, corry.