1 augustus, het feest van Sant'Antioco.

Per maand de feestdagen en heilige feesten in Sardinië.
Ook tips of aankondigingen van evenementen, concerten en tentoonstellingen staan in deze rubriek.
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

1 augustus, het feest van Sant'Antioco.

Bericht door mopro » za jul 30, 2011 12:57 pm

Elk jaar vindt op de tweede maandag na pasen het feest van Sant'Antioco plaats. Dit wordt op 1 augustus herhaald voor de toeristen. 1 Augustus is tevens sinds mensenheugenis het Lammasfeest, de dag waarop de eerste oogst gevierd wordt. Dit was een feest wat voor de komst van het christendom werd gevierd en een van de meest belangrijke feesten van het jaar was. Het christendom heeft geprobeerd "heidense"feesten te verbieden, maar dit was niet zo makkelijk vanwege de eeuwenlange traditie. Uiteindelijk zijn meerdere "heidense" feesten simpelweg vervangen door christelijke feesten. Zoals dus ook deze 1 augustus. De processie gaat door heel Sant'Antioco met vertegenwoordiging van alle regio's van Sardinie. Dit feest is het oudste feest ter ere van een patroonheilige. Sant'Antioco is dan ook de beschermheilige van heel Sardinie. Rondom deze dag zijn er verschillende festiviteiten.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Plaats reactie