Prachtige kust zuid van Santa Teresa di Gallura, 2016

Een rubriek met de reisverslagen van onze forummers!
Pyra
Consigliere
Berichten: 31
Lid geworden op: wo apr 04, 2007 6:02 pm
Locatie: Maastricht

Prachtige kust zuid van Santa Teresa di Gallura, 2016

Bericht door Pyra » za jul 02, 2016 10:55 am

Na een aantal keren camping Iscrixedda bij Lotzorai en twee jaren niet naar Sardinië dit jaar gekozen voor de Gallura. Half juni over met de caravan met Moby Lines uit Genua naar Olbia en vandaar de 70 km naar Santa Teresa in Gallura.
Dan afzakken langs de kust naar de eerste camping, La Liccia. Bekeken en besloten te blijven, een schaduwrijke plek op het deel waar vooral campers komen. Niet een voor de hand liggende keuze maar achteraf toch prima. Stil, ruim, en met simpele maar goed schoon gehouden sanitaire blok niet te ver weg. Heerlijke openlucht douches naast de normale in het gebouwtje. Een fijn restaurant met bar en overdekt terras, veel groen, oleanders en natuurlijk overal geluid van vogels en krekels. De bediening is vriendelijk en je kunt er goed met Engels terecht. Geen luidruchtige animatie, wel een redelijk groot zwembad waar je eenmalig 3 Euro voor betaalt. Geschikt voor caravans, campers, grote of kleine tentjes en met name voor rustzoekers,strandgenieters en wandelaars. Het achterland is niet spectaculair maar wel heel groen, heuvelachtig en we hebben 's avonds al een keer een wild zwijn met 7 kleintjes voor ons de weg zien oversteken. Capo Testa met de Valle di Luna bleek uitdagend wandelgebied tussen maccia en enorme rotsen.

Camping ligt op een heuvel, langs de weg maar op onze plek daar geen last van. Er is ook niet zo veel verkeer, ook niet nu, begin juli.
De hoge ligging aan de westkant van het eiland betekent meestal een heerlijk zeebriesje. In combinatie met het prachtige weer, al 2 weken zon en tussen 25 en 30 graden, hebben we het gevoel de loterij te hebben gewonnen als we naar de buienradar in Europa kijken.

Grootste verrassing is de kust hier. We dachten Sardinië redelijk te kennen maar net dit stukje, van Santa Teresa tot Castelsardo eigenlijk niet. En inderdaad, het staat elders op het forum vermeld, dit is een Caraibische verrassing. Een lint van telkens weer andere prachtige stranden, wandelpaden, mediterrane begroeiing en de prachtige azuurblauwe kleuren van de zee.

Nergens druk, hier en daar chiosco's en barretjes aan het strand, verhuur van parasols maar alles low key en zelden druk of overvol.

We hebben nog twee weken, wilden eerst meer plekken aandoen maar zullen hier waarschijnlijk blijven tot de ferry ons weer naar het vasteland terugvaart.
Plaats reactie