Mei

Per maand de feestdagen en heilige feesten in Sardinië.
Ook tips of aankondigingen van evenementen, concerten en tentoonstellingen staan in deze rubriek.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
corry
moderator
Berichten: 455
Lid geworden op: wo apr 26, 2006 8:19 am

Mei

Bericht door corry » zo mei 06, 2007 9:09 am

Deze maand heeft veel volksfeesten, waarvan sommige erg bekend en belangrijk zijn.
In de meimaand zijn er, op verschillende dagen, maar altijd op zondag (soms ook zaterdag) feesten zoals: la Sagra della Pecora in Decimoputzu (CA), la Sagra del Tonno in Portoscuso (CA), la Sagra del Pesce in Porto Torres en Cala Gonone. Ook is er een Sagra del Muggine in Cabras, la Sagra delle Cozze in Olbia en la Sagra del Vino in Atzara (NU).

Ook wordt Hemelvaar natuurlijk nog gevierd (40 dagen na Pasen) en Pinksteren.

1 - 4 mei: Sant´Efisio in Cagliari
Het historisch en folkloristisch feest van Sant´Efisio, vindt ieder jaar op 1 mei in Cagliari plaats.
Het is een grote processie die het eind van de pestepidemie in 1656 herdenkt. Het beeld van de heilige wordt door de stad gedragen en vervolgens op een ossenkar naar Nora gebracht. Als het beeld langskomst strooien de bezoekers bloemen op straat.

Cavalcata Sarda (op Hemelvaart) in Sassari
De Cavalcata Sarda is een Sardijnse paardenrit. In Sassari zijn de straten vol met kraampjes en feestvierende mensen. Van alle delen van het eiland komen mensen te paard naar de stad, gekleed in kleurrijke kostuums om traditionele liedere en poezie te horen en voor te dragen.

Madonna di Fatima (2e zondag in mei) in La Caletta
In La Caletta wordt vanaf de vrijdag voor de feestdag zelf, het dorp versierd en staan er overal kraampjes. Madonna di Fatima is de beschermheilige van de vissers en zij wordt bedankt voor het veilig thuisbrengen van de mannen.
Op de zondag is er gratis vis eten!
Gebruikersavatar
tkriek
site admin
Berichten: 511
Lid geworden op: do aug 10, 2006 5:06 pm
Locatie: Amstelveen
Contacteer:

Mei Sant'Antico

Bericht door tkriek » wo sep 28, 2011 8:24 pm

In mei is er een belangrijk feest in Sant'Antioco ter ere van de patroonheilige. afgelopen mei waren we bij de processie. Een indruk daarvan kan je hier zien in deze foto galerij

Feest van Sant'Antioco

groetjes

Timbert
"We kunnen Sardinië niet mooier maken dan het al is maar wel makkelijker om te bereiken"

Beheerder Sardiniëforum

Sardinië website: http://www.tharros.info/
Sicilië website: http://www.motya.info/
mopro
Consigliere
Berichten: 43
Lid geworden op: za apr 18, 2009 11:08 am
Locatie: sant'Antioco

mei

Bericht door mopro » vr sep 30, 2011 6:49 pm

Dank Timbert!
Het feest van Sant'Antioco, de beschermheilige van het gelijknamige schiereiland is tevens het oudste en belangrijkste feest der beschermheiligen van sardinie. Sant'Antioco was de eerste beschermheilige en wordt nog steeds ook als beschermheilige van sardinie gezien. Dit feest wordt altijd de 2de week na pasen gevierd met als hoogtepunt op maandag de processie, waar alle provincies vertegenwoordigd zijn.

De opening van het seizoen wordt traditioneel gevierd met de " ontmoeting" tijdens Pasen tussen Maria en Jesus op het Piazza Umberto. daarna is het tot en met de derde week na pasen feest.

Voor de toeristen wordt de processie en het feest van Sant'Antioco op 1 augustus herhaald!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sardinietrips.nl">www.sardinietrips.nl</a><!-- w --> of <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ecoloungesardinia.com">www.ecoloungesardinia.com</a><!-- w -->

ontdek ook Sant'Antioco, mooie stranden, ongerepte natuur en veel cultuur. Ook voor ontspannings reizen en eco- toerisme.
Plaats reactie